Dønna Rorbuer Bøteriet – Rom og leiligheter

Rom

Vi har 4 rom med felles inngang, plass til 3 stykk. To av våre rom vender mot havet og to mot fjellene. Det finnes kjøleskap, vannkoker og kaffetrakter i gangen.

På rommene finner du: WC, Dusj, Radio, Liten sittegruppe og Handuker + handkle

Nyere Leiligheter

2 leiligheter:(4 senger)

Den ene leiligheten har en ekstra sovealkove, plass til 1 ekstra.

I leilighetene finner du: Stekeovn med plater, Kjøleskap, Oppvaskmaskin, Ulike kjøkkenredskaper, Spisebord, Soffagruppe, TV, Dusj + WC og Egen altan mot havet.

Omtale fra gjester: “Det beste overnattingssted hittil på vår sykkelferie fra Bodø til Trondheim. Hyggelig vertskap og deilig boknafisk til middag, meget generøse porsjoner” “Super god pizza, super service – og sjarmerende lokale. Anbefales” 

Historien

Alle bygg har en interessant historie, og det har også Bøteriet.
Johan Langstrand fra Sjona kjøpte ei gammel brygge i 1911 for 400kr, som han restaurerte og bygget på i hele 5 år. I 1916 sto “hermetikk fabrikken” ferdig. Fabrikken stengte i 1923. Zahl på Nesna overtok fabrikken, men det ble ikke snakk om noe videre produksjon.
Sverre Åkerøy kjøpte hermetikkfabrikken i 1941, og satte den opp på val v/åkerøya. Åkerøy brukte brygga til lagring og bøting av bomullsnøter, i første omgang. Siden ble det saltet sild og tatt imot fisk som ble videre solgt. Da “fiske var på sitt beste” hadde Sverre Åkerøy ansatt hele 68 personer med stort og smått.

Brygga har sto uten aktivitet i ca 14 år. Nå har tredje generasjon fått liv i brygga på ny med kafeteria, pub og konferanse.

Kafeen “Bøteriet” er godt over 100 år gammel i bjelker og stokker. Velkommen inn til et maritimt og spennende miljø!

Tekst fra: boteriet.com

Leiligheter

Rom

  • Fortell oss når du ønsker å besøke oss, hvor mange dere er, eventuelt bo- og opplevelsesønsker, så gir vi dere en snarlig tilbakemelding.

  • Dette feltet er for valideringsformål og skal stå uendret.