Petter Dass-dagene 21.-24.juni 2018

Norges store dikterprest Petter Dass (1647-1707) blir hedret med Petter Dass-dagene på Alstahaug annet hvert år. Festivalen har siden 1983 vært arrangert i Alstahaug kommune. Den tradisjonsrike litteraturfestivalen ble etablert etter initiativ fra Nordland Fylkeskommune, og sammen med Hamsun-dagene er dette landsdelens eldste litteraturfestival.

Her kan du være med på forfattermøter, konserter, forestillinger og utstillinger. Festivalen byr på kulturmøter for enhver smak.  Det er egne arrangement rettet spesielt mot barn, unge og seniorer.

Programmet har utgangspunkt i Petter Dass sitt liv og diktning, og med et betydelig samtidsorientering fokus; det være seg litteratur, musikk og billedkunst.

Festivalen arrangeres i regi av Petter Dass-museet/Helgeland Museum. Festivalarenaer er Petter Dass-museet, Alstahaug kirke og Kulturbadet i Sandnessjøen.

Kilde: petterdass-museet.no

Petter Dass fødested

Den store dikterprestens fødested sies å være i Nord-Herøy på Helgeland. Skiltet som pekte mot Nord-Herøy gård og mot Petter Dass-fødested ble tatt ned i 2011, da den bebodde gården ikke er åpen for publikum. På motsatt side av veien for gården står det en bauta med en plate, satt opp i 1993 i forbindelse med prosjektet “Fotefar mot nord”.