Med kajakk på Helgelandskysten

Selv om det er kaldt i vannet, er Helgelandskysten Norges heteste kajakkdestinasjon.

Det lysegrønne vannet er krystallklart og blikkstille. Med jevne mellomrom dras en padleåre gjennom det blanke havspeilet, og små bølger slår mot det tynne plastskroget. For hvert tak kommer kajakken jeg sitter i litt nærmere den hvite sandstranden foran baugen – Fra boka Norske Perler, av Trygve Sunde Kolderup. 

Med en skjærgård av 20 000 øyer er området helt unikt i verden. Helgelandskysten kalles med rette for verdens vakreste skjærgård. Midt i dette eventyrriket ligger Herøy og Dønna med sine 5814 øyer

Tusenvis av øyer, hvite sandstrender, grønt krystallklart vann og majestetiske fjell på alle kanter – kan det bli bedre…

En padletur på Helgelandskysten er å være midt i havørna sitt rike og du befinner deg midt i et eldorado av fisk, dyr og fugler. I Herøys skjærgård finner du en av Nord-Europas største skarvkolonier. Området er kjent for lokalbefolkningen sitt nære samspill med ærfugl. Her stopper også store flokker med hvitkinngås og beiter før de drar videre til Svalbard.

Lei kajakk av Ut i Øyan for kr 500,- per døgn inklusive vest, åre, flotørpumpe og kart. Leies ut fra Seløy Kystferie (Herøy)

 

Omtale fra gjester: “Dette har vært vår beste kajakkopplevelse – ever”

Seløy Kystferie

Bli med oss på en frisk tur «Ut i Øyan» !

Seløy Kystferie kan tilby 6 friske turer i øyriket rundt Herøy og Sandnessjøen. Her ute kan du oppleve storhavets krefter, besøke spennende fiskevær, og høre historier fra det tøffe livet til fiskebonden.